Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски заговори за отстраняването на Румен Радев от президентския пост по решение на Конституционния съд. Според Пеевски Румен Радев е нарушил Конституцията, като е отказал да подпише указа за службения кабинет на Горица Грънчарова.

По думите му няма нужда от импийчмънт, а само от решение и произнасяне на Конституционния съд. За целта обаче той трябва да бъде сезиран, а групата му няма необходимия брой подписи, призна той пред медиите в Народното събрание.

"В момента, в който той наруши Конституцията, той на практика не е президент. Аз се изненадвам, че никой не реагира, той вече е в пълно нарушение и ако това бъде установено, той не трябва да бъде президент", заяви Пеевски.

И уточни: "Ако съдът се произнесе, че президентът е нарушил Конституцията, при нарушения няма нужда от процедура по импийчмънт. Аз ще го разоблича и гарантирам че България ще бъде на българите"

"Всички партии са на колене пред президента - не знам защо", обобщи Пеевски.

Пеевски отговори и на твърденията на ПП-ДБ, че Атанас Илков е "негов човек".

"Като ги слушам, излиза, че всички вътрешни министри са мои, всички министри са мои, премиерите са мои, а може и президентът да е мой", допусна той.