Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски откри сам заседанието на Централния съвет на ДПС. То трябваше да бъде водено лично от почетния председател на движението Ахмед Доган, но той не се появи в частта, на която присъстваха медиите. 

Още снимки вижте тук >>> 

Пеевски бе посрещнат от партийците с ръкопляскане. При влизането му всички станаха прави.

Само фоторепортери и оператори бяха допуснати до залата, за да направят протоколни кадри. От там стана ясно, че именно Пеевски ще открие заседанието.

Той застана сам на масата пред аудиторията.

На първия ред седнаха зам.-председателката на парламента Филиз Хюсменова, депутатът Рамадан Аталай, евродепутатът Илхан Кючюк, бившият кмет на Кърджали Хасан Азис и Янко Янков.

Партийците трябва да решат кога ще се проведе Отчетно-изборната конференция на партията.

След местните избори доскорошният председател Мустафа Карадайъ подаде оставка от председателския пост. С пост във Facebook той обясни, че се е оттегли преди форума, за да е ясно, че не е кандидат за председател за следващия мандат.

Централното оперативно бюро веднага след оставката на Карадайъ реши почетният председател Ахмед Доган отново да поеме оперативното ръководство на партията до избора на нов председател през февруари.

Снимка: Булфото

Снимка: БТА