Делян Пеевски вече е единственият председател на парламентарната група (ПГ) на ДПС според сайта на Народното събрание.

Има внесено писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков, с което го уведомяват, че народните представители от ПГ на ДПС са взели решение за промяна в ръководството на групата и избиране на председател на групата на ДПС на проведено заседание на 8 ноември т.г., съобщиха от пресцентъра на парламента пред БТА.

Досега ПГ на ДПС имаше двама съпредседатели - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. Вчера председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подаде оставка. Почетният председател д-р Ахмед Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Национална конференция, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Към момента Мустафа Карадайъ фигурира на сайта на Народното събрание като член на ПГ на ДПС.

Вчера на въпрос дали Карадайъ ще остане депутат, Пеевски посочи, че това е лично решение на Карадайъ. "Разговаряхме, но не сме дискутирали тези теми", коментира той.

В средата на октомври Делян Пеевски получи официална роля в ръководството на движението, ставайки съпредседател на парламентарната група. До преди това той се изявяваше като основен говорител на ДПС и взимаше участия в председателския съвет в Народното събрание, на който имат право да присъстват само лидерите на парламентарните групи.