Сред хората бяха и емблематични за левицата лица. Протестът беше организиран чрез социалните мрежи, с подкрепата на БСП, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>

Александър Симов каза, че са решили да дойдат като партия и да подкрепят открито протеста, защото има някои неща, които не могат да се разминават на тази власт.

„Това е международна политическа катастрофа и трябва да се отиде отвъд исканията за оставка, тъй като е ясно, че тази власт е достатъчно арогантна да не се оттегли. Протестът тук е, за да се види, че има събудени хора, които са готови на съпротива”, посочи той.

В случая няма никакво значение кой организира протеста, по-важното е, че тук са граждани, които негодуват срещу действията на правителството, каза депутатът Атанас Мерджанов.

Той посочи, че случилото се е още веднъж потвърждение на факта, че това правителството води държавата към абсолютна зависимост.

„Днес ние изразяваме на висок глас своето възмущение към решенията и действията на правителството.

На това правителство, което ние искаме оставката, може би то смята, че вместо да искаме неговата оставка, трябва да му поднесем дълбока благодарност, защото едва когато правителството оттегли подкрепата си за Ирина Бокова, тя изпълни възложената задача да се класира на едно от първите места в надпреварата”, каза депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Той подчерта, че така можем да разберем колко искрена и последователна е била тази подкрепа.

Председателят на БСП – София Калоян Паргов заяви, че искат Кристалина Георгиева да се откаже от поста на еврокомисар и правителството да я отзове.

Протестиращите настояват „премиерът Бойко Борисов и правителството му да подадат оставка, ако имат чест и достойнство”.

Един от тях каза, че са решили да го направят, защото това, което правителството направило е било може би една от най-грубите външно политически грешки за последните 25 години.