Наш топ приоритет е изграждането на автомагистрала „Хемус“, както и на тунела под Шипка, който ще свърже Северна и Южна България.

Това заяви на среща с гражданите в Плевен при представянето на листата на коалицията „Реформаторски блок – глас народен” Найден Зеленогорски. Той припомни, че по време на досегашното управление в Плевен и областта са инвестирани 2 млн. лева за образование и училищна инфраструктура, както и още средства и усилия за здравната индустрия в града.

Зеленогорски посочи, че трябва да се внимава с предизборните обещания. Според последните социологически проучвания се оказва, че 80% от хората не вярват на тези бомбастични обещания. Тези на БСП струват около 15 милиарда. Ако те отново дойдат на власт, трябва или нов заем, или повишаване на всички данъци, каза още водачът на РБ за Плевен и допълни, че за реформаторите най-важна е инвестицията в хората – през повишаване средствата за образование и здравеопазване.

Нашата цел е да имаме дясноцентристко управление с членове на ЕНП и при условие че се спазва нашата програма и нашите принципи. Никога не бихме участвали във властта на всяка цена. Ние сме там, за да изпълним вашите заръки, категоричен беше Зеленогорски. По думите му участието на реформаторите в 44-тото Народно събрание ще бъде гаранция, че може да бъде съхранено дясноцентристкото управление на България и че няма да се допусне управление на голяма коалиция ГЕРБ-БСП. Той даде заявка, че Блокът ще се бори и срещу популизма.

Тези избори са не само за нашата страна. От това какъв парламент и какви министри ще имаме, ще зависи и каква Европа ще имаме в бъдеще и каква ще е ролята на България в нея. Искаме да имаме силен глас в Европа и през 2018 ще имаме този шанс през председателството. Не ни е все едно какво ще покажем на света, заяви лидерът на Движения България на гражданите Меглена Кунева, която също присъства на събитието. Тя посочи, че в лицето на Найден Зеленогорски винаги е се вижда как политиката може да се прави чисто и от нея може да има смисъл десетилетия наред.

Кунева отбеляза, че е нормално всеки да прави своя мажоритарен избор в листата. Но всеки глас за вас, е глас за общото дело на РБ и накрая победата ще бъде обща, подчерта Кунева.

Зеленогорски посочи, че РБ има сериозно присъствие в Плевенска област. 80 процента от хората живеят в общини, управлявани от кметове на Блок и виждат положителната разлика от 2015г. На срещата присъства и кметът на Плевен Георг Спартански.