След като в петък оглавяваната от нея партия „Движение България на гражданите” обяви, че има недоверие вътре в Блока и заради това не трябва да се свиква конгрес, днес тя отвърна на коментарите за евентуален разпад така:

Не. От моя гледна точка в никакъв случай. Правя всичко възможно да минем през всичко с едно добро взаимодействие. Да, ще имаме различни мнения, разбира се. Това не е страшно обаче. Въпросът е на базата на тези различни мнения да намерим най-доброто решение”.

Напрежението в Блока обаче очевидно расте - тази сутрин двама негови депутати не седнаха един до друг в телевизионно студио.

По повод конгреса, на който трябва да бъде избран е единен лидер на РБ, Кунева коментира, че според учредителното споразумение Изпълнителният съвет определя правилата за свикване на конгрес, но този съвет не работел, следователно нямало това да се случи.
По думите й Гражданският съвет, срещу който се чуват гласове от РБ, трябва да бъде избран на голям форум.

В момента, в който минем през тези стъпки, ще се стигне и до конгрес, увери Кунева на пресконференция в качеството си на вицепремиер по европейската политика.

Аз не мисля, че преди да сме изпълнили тези условия, можем да фиксираме дата на конгрес, защото поставяме каруцата пред коня. Как се избират делегати, с каква квота, самите правила за конгреса не са изработени и няма орган, формулиран в Изпълнителния съвет, който да ги изработи. Демокрацията е процедура, за да няма спекулации, трябва да спазваме коалиционното си споразумение, това е най-добрият начин да се върви напред”, каза още тя, цитирана от "Фокус".

Кунева добави, че се надява РБ, като "един амбициозен, млад и изключително симпатичен проект" винаги да може да отговаря на въпроса „Кой?” – кой направи предложенията, кой избра, по какъв ред се избира една или друга стъпка, през която да се мине.

Попитана дали има проблем да работи с Петър Москов предвид вица, който той разказа ("Една жена искала развод, защото след 4 години брак с комунист, той й обещал: "Утре ще го направим" и тя останала девствена"), Кунева отвърна:

Не мога да разбера за какво ми говорите, може би защото в последните два дни не бях в София. Г-н Москов ще получи пълната ми подкрепа за това 2015 г. България да има електронна здравна рецепта, електронна здравна карта и т.н. Това са отношенията, които ме вълнуват. Няма непреодолими проблеми”.

На въпрос как може министър Христо Иванов да върне доверието в правосъдието при напрежението между него и главния прокурор и предишните му критични изказвания срещу Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Кунева отговори:

Няма проблем с министър Иванов. Той си върши работата последователно. Предложил е една много важна стратегия, която предстои да бъде обсъдена на всички нива и се надявам целият парламент да я припознае. Не съм забелязала Иванов да не може да си говори с главния прокурор, така че да не търсим проблем там, където го няма”.

Тя заяви още, че оценката на френския посланик, че твърде много министри отговарят за евросредствата, всъщност е много положителна. Кунева добави, че утре има среща с него и подчерта, че той винаги й е оказвал много голяма подкрепа, затова ще има повод специално да му благодари.