Важен знак е, че премиерът Бойко Борисов и председателят на ПЕС Станишев си стиснаха ръцете по темата Шенген, каза тя на пресконференция в Габрово, цитирана от пресцентъра на партията й "Движение България на гражданите".

Шенген е добра възможност за обединение на политиците, защото е въпрос на сигурност и национален интерес, добави тя.

Не може Европа на две скорости по отношение на закрилата срещу тероризъм, защото това не е изгодно за страната ни, заяви Кунева.

Тя подчерта, че България е изпълнила техническите критерии за влизането в Шенген, но трябва да има по-силно послание към общественото мнение в страните, които бавят приемането ни.

Ние трябва да сме в общата мрежа на сигурност, подчерта Кунева, като добави, че Шенген ще наложи допълнителни стандарти за отлична работа и на Гранична полиция, и на разузнаването.

По думите й ЕС би имал полза от влизането на България, не само заради сигурността, но и защото в граничните райони на Европа, които са с динамично икономическо развитие, живеят 50 млн. европейци.

В този пълен управленски мандат от 4 години ще направим големи инфраструктурни инвестиции, които да променят качеството на живот на хората, обеща съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Магистрала "Хемус", скоростният път Велико Търново – Русе, тунелът под Шипка, новите инфраструктурни проекти, дострояването на магистрала "Струма", посочи той.

Зеленогорски заяви, че Реформаторският блок ще се яви единен на местните избори наесен.