Законността се връща в България. Никой не е над закона. Няма вече наши и ваши - има закон, който трябва да се спазва. Българското правителство ясно застава на тази позиция. Не ни е страх. Прокуратурата в България не работи. Господин Иван Гешев (б.р.-главният прокурор) е компрометиран. Той е компрометиран и на ниво ЕС. Една и съща информация влезе в европейската прокуратура и в българската и вече няма как се прикриват нещата. Това обяви премиерът Кирил Петков, който гостува и откри брифинга на Главна дирекция "Национална полиция", по време на който ще бъде представен отчет за свършеното през миналата година.

По думите на министър-председателя, всеки трябва да застане на страната на закона, а МВР е на страната на народа.

"В момента сме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, на народа или от страната на статуквото, корупцията и недосегаемите. В последната година лично се убедих, че МВР е институция, която е от страната на закона и народа", каза премиерът.

"Искам да ви поздравя, че имахме честни избори. Ако имахме купуване на гласове от местните деребеи, всички ние може би нямаше да сме тук днес. В парламента партиите са позиционирани така, както народът ги избра. Времената се променят. Никой не е над закона. Който си мисли, че са старите времена, в които си човек на някого и имаш протекция, това вече не съществува. Ясно заявихме, че не ни е страх от хората на подземния свят, които имаха връзки с предишната власт", сподели още премиерът.

"Искам да поздравя и хората, които организирах посрещането на бежанците от Украйна. Трябваше да се провери и какви запаси имаме от зърно, от петрол. И това бе добре свършена работа. Промяната е дълъг процес. България може да се промени, ако всеки поеме отговорността върху собствените си плещи. Законността вече е на преден ред", добави още Кирил Петков.