Трябва да се пречупи това погрешно ситуирано статукво, сега или никога, добави Календерска, която е втора в листите за Благоевград и 24-ти МИР в София. Тя бе гост на предаването „Тази неделя“, където се изправи срещу Силвия Трендафилова от Патриотичен фронт – НФСБ, ВМРО.

"Лошият вълк ГЕРБ ще изяде НФСБ и ВМРО на 5-и октомври", посочи Календерска, правейки сравнение с приказката за трите прасенца. ГЕРБ ще духне къщичките им и ще ги унищожи, категорична бе тя пред Нова телевизия.

Календерска открито коментира разрива между ББЦ и ВМРО като каза, ВМРО е родено с една прекрасна идея, но на сегашния им партньор - НФСБ тепърва предстои да разбере лоялността им и електоралната им тежест.

Войводите са група, която е правила няколко пъти опит да влезе в парламента, имат хора с прекрасни идеали, но гласът им се губи и за пореден път ще останат извън парламента. Да не забравяме, че най-големият им пробив - влизането в Европарламента се случи само благодарение на ББЦ, припомни тя.

Нашата роля е да изместим изцяло ДПС от властта, но големия ни опонент е ГЕРБ. ББЦ е млада партия и тя направи огромен пробив – хората могат спокойно да дадат гласа си за нея и той да не потъне, защото коалицията е сигурен участник в следващия парламент. Ние винаги сме били при хората, нещо, което нито ВМРО, нито НФСБ, нито ГЕРБ, БСП или която и да е друга партия някога са правили, категорична е тя.

Календерска разсея видимото притеснение на водещата от въпросите към личния й живот.

„Решили сме да излезем на показ с Николай Бареков и това не ни плаши. С него имаме една обща цел – да направим живота на българите по-добър, да няма крайна бедност, да премахнем статуквото, което ни е довело да тази ситуация. Аз съм много земна и смятам, че това е качеството, което политиците не бива да си позволяват да губят“, обясни кандидат-депутатът.

Николай не ме е купил – карам същата кола, която имам преди да се запозная с него, нямам апартаменти и имения. Той е единственият политик, който дарява заплатата си на евродепутат. Джамбазки, който отиде в ЕП с гласовете на нашите симпатизанти обеща да направи същото, но излъга, посочи Календерска.

Относно ревизионния акт на НАП на Николай Бареков, тя е категорична, че целта на данъчните е политическа.

НАП наруши закона като отне на г-н Бареков 12 от 14-е дни от срока за представяне на допълнителни документи. Направи го точно в деня на откриване на предизборната кампания, което превръща акта в предизборен компромат. Допълнително от TV7 все още чакаме документите за командировките на Николай до Русия, Англия и други страни. За миналата година той е платил половин милион лева данъци на държавата и не е сериозно да се твърди, че ще се опита да си спести 30 хиляди. На практика НАП му отне възможността да се защити и да докаже изрядността си, затова ще се наложи да обяснява пред съда защо го злепоставя и клевети, заключи Календерска.

Вижте повече за Мария Календерска >>>>