Бившата продуцентка на сутрешния блок на TV7 е втора в листите на партията в 24 МИР в София и в Благоевград.

В сутрешния блок на Нова телевизия тя обясни, че е загърбила телевизията, за да се впусне в политиката, тъй като според нея е време за промяна. По думите й в един момент се е оказало, че средствата на журналистиката са недостатъчни да се постигне и минимална промяна, която е нужна за България.

Във връзка с критиките относно невъзможните обещания на ББЦ като например за 1 милион нови работни места, Мария Календерска обясни, че те на практика са за два управленски мандата, които от партията планират, което означавало по около 150 хиляди на година и не било невъзможно.

"ГЕРБ ще е силата, която ние ще се стараем да не допуснем да се върне във властта по същия начин, по който управляваше. Българският народ е един донор, в който политиците и фирмите, които ги подкрепят, са впили своите нокти. Само че те не си дават сметка, че този донор вече е толкова слаб, че ако не влезе нова кръв, ще загине. Ние сме тази нова кръв”, заяви още приятелката на Бареков.

Запитана за промяната в неговото отношение към Бойко Борисов, с когото преди бяха в приятелски отношения, тя отвърна, че много хора са се разочаровали от него и са преминали през "подобна метаморфоза" през последните години.

На въпрос какви са взаимоотношенията им с Цветан Василев, Календерска коментира, че го е срещала, но не го познава. Отхвърли и обвиненията, че той е финансирал кампанията на ББЦ на евроизборите, която бе посочена за една от най-скъпите.
Тя не прие и твърденията на майката на банкера, че Николай Бареков и Делян Пеевски са го предали и затова е в такова положение.

Сподели обаче, че личните й спестявания са блокирани в КТБ.

Мария Календерска е завършила бизнес администрация в гимназията, а висшето й образование е „Връзки с обществеността“, магистратурата „Журналистика“. 30-годишната благоевградчанка разказа, че с Бареков живеят вече повече от година и половина, а са в "един отбор" от малко повече време. Тя добави, че ги свързва най-вече любовта. През юли му роди син, но заяви, че планира да има три деца. 

Бившият журналист има още един син от брака си преди връзката с Календерска.

Както вече стана ясно, водач на една от листите на ББЦ пък е сестрата на бизнесмена Христо Ковачки.

АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?