Публикация, призоваваща депутатите от партия "Величие" да подкрепят предложения днес от ГЕРБ-СДС кабинет, се появи в профила на идеолога й Ивелин Михайлов в социалната мрежа "Х" (бивш "Туитър"). Малко по-късно обаче самият той опроверга публикуваното, като с пост в официалния си акаунт във Фейсбук Михайлов обяви, че е станал жертва на недобронамерени действия.

В 9 ч. тази сутрин представителите на ГЕРБ-СДС взеха от президента и веднага върнаха изпълнен мандат с проектоправителство. 

Очаква се президентът Радев да внесе състава на кабинета "Желязков" в деловодството на Народното събрание, където ще последва и гласуването му.

От ПП-ДБ и "Възраждане" почти веднага обявиха, че няма да подкрепят предложеното правителство.

Точно в 11:17 ч. във верифицирания профил на Ивелин Михайлов в "Х" се появи следната публикация:

"Въпреки че съм само обикновен член на партията, ще препоръчам на депутатите от "Величие" да подкрепят кабинета, предложен от Росен Желязков и ГЕРБ. Моментът е такъв, че трябва национално обединение. "Величие" вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България".

Час и половина по-късно - в 12:45, Ивелин Михайлов опроверга истинността на призива. 

С пост в официалния си акаунт във Фейсбук Михайлов обяви, че е станал жертва на недобронамерени действия:

"Някой неправомерно е взел контрола на профила ми в платформа "Х" и е написал лъжовно изявление от моя страна. Това е още едно доказателство за непочтеността на системата в България и увеличава моите сили за борба с тях. Вярвам, че споразумение с дявола в този момент не може да има!"

По този повод Ивелин Михайлов направи кратък коментар и пред БНТ, където заяви, че евентуалният избор на редовно правителство не зависи от него , а от "депутатите от всички партии", след което подчерта, че ако е възможно да зависи от него, решението би било "директно на избори"