Затова на него му е странно това да се изтъква като причина за незабавно и необратимо прекратяване на разговора с партията на Бойко Борисов.

По-рано днес преговорният екип на ГЕРБ публикува писмо, в което разкритикува Блока като нестабилен политически субект и изрази съмнение, че той може да гарантира стабилност в настоящата политическа ситуация.

Вчера макар Борисов да каза, че все пак е готов да продължи разговорите с Реформаторския блок, лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира, че те очевидно искат да управляват с Пеевски и Бареков.

"От национална партия „Свобода и достойнство“, която има един депутат в лицето на Корман Исмаилов, казаха, че ако има коалиция, в която освен ГЕРБ и Реформаторския блок участва и Патриотичният фронт, Исмаилов няма да подкрепи това правителство, а ще гласува тематично", коментира по БНР Трайков по повод неяснотата за броя на партиите в Реформаторския блок, изказана от ГЕРБ.

По думите му това означава, в най-лошия случай, че вместо 23-ма депутати РБ ще има 22-ма и това не е фатален недостатък.

Според Трайков четирима или петима души ще подпишат коалиционното споразумение с ГЕРБ, ако се стигне до такова.

"Двете партии, които в последния момент се присъединиха към предизборната коалиция (Християндемократическа партия (ХДП) и Българска нова демокрация (БНД) - бел. ред.) всъщност не са подписали учредителното споразумение на РБ, т.е. не са част от политическия съюз, а участваха като част от предизборната коалиция", коментира още Трайков.

Лидерката на ХДП Ирина Абаджиева-Репуц се оплака вече, че не са били поканени на преговорите с ГЕРБ.

На въпрос на БНР дали при преговорите вижда дългата ръка на Иван Костов, както са писали някои медии, Трайков отговори, че откакто е в Гражданския съвет на РБ, не е виждал бившия лидер на ДСБ и той не е идвал на срещите на блока.

АНКЕТА: Ще се споразумеят ли ГЕРБ и РБ?

КРЪСТОСАН ОГЪН заради #КОЙ: Радан Кънев срещу Бойко Борисов