Проект за решение за обявяване на 21 април (петък) за неработен ден на Народното събрание (НС) са внесли от парламентарната група на ДПС в деловодството на парламента, показва проверка на сайта на институцията.

По-рано днес единодушно с 230 гласа "за" депутатите приеха решение за отмяна на великденската ваканция на НС за тази година. Според парламентарния правилник, който народните представители приеха да действа до приемането на нов, Народното събрание трябваше да е във ваканция 10 дни, считано от Велики петък.  

"Великденските празници минаха, но предстои Рамазан байрам", посочи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна. Той отбеляза, че в петък е първият ден на Рамазан байрам и тогава мюсюлманите народни представители най-вероятно няма да бъдат на заседание в парламента. Можем да предложим петък да е неработен ден за НС, добави Карадайъ.

Росен Желязков помоли за проект на решение в тази връзка, който утре да разгледат. Светли празници и за мюсюлмани, и за християни, пожела председателят на парламента.