Институциите трябва да работят според това, което е заложено в Конституцията и законите. Този, който излиза от рамката, е президентът. Така премиерът Николай Денков коментира думите на президента Румен Радев, че "обединение между президент и изпълнителна власт може да има, зависи кога премиерът ще се еманципира от своите ментори".

" Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът на президента, че и той не ми е ментор и няма други ментори", посочи министър- председателят.

Николай Денков каза, че не желае повече да коментира чужди думи. "Има по-важни теми като това, което прави правителството, отколкото да коментирам някакви изказвания на хора, които нямат значение", добави Денков.

Премиерът коментира и инцидента, при който пиян шофьор блъсна и уби момче на пешеходна пътека в София. По думите му законовите промени за шофиранията в нетрезвено състояние давали ефект. Той посочи, че ще бъдат представени статистки за заловените шофьори под въздействието на алкохол и наркотици.

"Излезли сме от времето, в което само се говори. Продължаваме с проверките, промените ще доведат до резултати". 

От една страна Народното събрание прие тези промени и както вече стана дума - броят на пияните шофьори и тези, употребили наркотични вещества, започна да намалява, но виждате, че има още такива. Затова продължаваме и с проверките, това ще донесе резултат. Въпросът е, че още не сме стигнали дотам", каза Денков.

В следващите седмици ще бъдат представени статистики, за да може да се види как се е променил броят на хванатите шофьори, употребили алкохол или наркотици и седнали зад волана, стана известно от думите на премиера.  

Денков коментира и постиженията на правителството в областта на висшето образование, преди началото на академичната година.

"Студентските стипендии са увеличени значително - техният рамер вече е от 120 до 200 лв. Отваряме програма в размер на 100 млн. лева за ремонт на общежития. Отделяме 12 млн. лева за ограждане и облагородяване на 3 студентски кампуса в "Студентски град". Продължаваме да финансираме студентските практики", акцентира Денков.