Президентът Румен Радев с нов упрек към управлението на България.

"Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика ", заяви президентът пред журналисти в Неделино.

"Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.", коментира президентът.

Според него признанието на Бойко Борисов, че е имало среща с Алексей Петров е признание, че държавата се управлява задкулисно. Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба, когато държавата е слаба, мафията е силна, заяви държавният глава

На Шипка аз заявих, че 3 март е червената линия на народното търпение и ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи и чрез всенародно допитване", каза още Румен Радев.

Той допълни, че уважава мотивите на Петър Тодоров за неговата оставка.

"Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тясно партийни и лични цели", коментира Румен Радев.

Президентът е на посещение в Неделино, където ще открие 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. Държавният глава е придружаван от съпругата си Десислава Радева.