Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в Кюстендил, където днес заседава Изпълнителното бюро на партията.

"Това за нас вече е практика. Желанието ни е да чуем от структурите и жителите на съответните области проблемите и да потърсим заедно решението им", каза тя, цитирана от БТА.

Нинова очерта два съществени проблема в Кюстендил и посочи, че единият от тях е безработицата. Тя допълни, че днес за среща с нея са пристигнали и освободени работници от рудник в Мини "Бобов дол".

"Хората се оплакаха от липса на работа и от това, че младите напускат. В Кюстендил този проблем е особено чувствителен заради мините", подчерта председателят на БСП.

Затова и от партията предлагат да се създаде фонд, с който държавата да открива предприятия в такива райони.

Нинова посочи още, че в платформата на левицата се предлага и освобождаване от данъци за 2 години за всеки, който открие малко или средно предприятие, с до пет души работници.

Другият проблем в областта е наличието на порочни пратки на кметове на ГЕРБ, каза още Нинова. Тя попита задочно Цветан Цветанов, който упрекна БСП, че ще прави кампания с фалшиви новини, дали е фалшива новината за повдигнатото обвинение днес на кмета на Пловдив за нарушения в обществена поръчка.
Иван Тотев беше обвинен за изграждането на зоокът, от което общината е била ощетена с 1 млн. лв.

Нинова отбеляза, че ще предоставят на главния прокурор информация за кмета на Рила, който е нарушавал процедури по строителство, и е в конфликт на интереси, защото е назначил семейството си на работа в общината.

Според нея решението на този проблем е разследване, ревизия, отговорности и наказания на такива политически фигури и "местни феодали".