Много е важно във вота, чрез нас като опозиция в парламента, да се чуе гласа на протестиращите и на Реформаторския блок, обяснява лидерът на ГЕРБ.

Преди дни Борисов обяви, че партията му обмисля вот на недоверие, но, че при "тази неестествена коалиция на "Атака", БСП и ДПС", няма да мине.

Според него "Атака" отново ще подкрепи кабинета, както стана при актуализацията на бюджета.

"Рано или късно и нашите колеги в център-дясното от другите партии ще разберат, че ние нямаме избор или няма никакво значение дали една партия е по-голяма, средна или малка", коментира той.

По думите му просто всички трябва да се съберат и да свалят това правителство. След това "народът ще ни подреди и задължи да намерим вариант да се управлява добре".

На 4 септември протестът срещу управляващите "Голямото посрещане" бе подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок.
Тогава Борисов отиде при протестиращите и бе аплодиран от част от тях, но освиркан от друга.

Борисов за Сирия

Лидерът на ГЕРБ коментира във фейсбук и ситуацията в Сирия:

"Добър сигнал е, че Сирия предава химическото си оръжие под международен контрол. Истински се надявам, че Асад ще си отиде и ще се изгради демократична система. Познавайки лично лидерите на големите държави, ме радва фактът, че в момента проявяват разум и остават на дипломацията, а не на военните да решат изключително тежкия проблем с хиляди човешки жертви в Сирия".