Според него "Атака" отново ще подкрепи кабинета, както стана при актуализацията на бюджета.

"С една дума вотът е политически акт, който, с една дума, е обречен на неуспех", посочи лидерът на партията, цитиран от БТА.

"Обмисляме го, но е възможно след това те да кажат - видяхте ли, не мина вотът на недоверие и правителството има доверие", обясни Борисов и допълни, че по тази причина се колебае дали да го направи и кога.

Запитан по кои въпроси е готов да подкрепят парламентарното мнозинство и правителството, Борисов бе лаконичен - "за оставка веднага".

За Изборния кодекс


Според него единственото, което трябва да направи този парламент, е поправка на Изборният кодекс. Той посочи, че е необходима поправка, защото ако има точка за нов изборен кодекс, "това е най-малко шест месеца оттук нататък".

По думите му по тази причина трябва да се поправи само изборният кодекс за парламентарни избори.

За гласуването на избори


Според него ще е много добре за хората, ако се въведе машинно броене.

В отговор на въпрос за задължително гласуване Борисов посочи, че това е въпрос, който според него трябва да се реши с референдум или с някакво подобно действие. Той каза, че не харесва нищо задължително и се притеснява, че това може да има двоен ефект. "Не мога да кажа кое е по-добро", допълни той.

За Орешарски

В петък премиерът Пламен Орешарски постави оценка "много добър" след първите 100 дни на правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и "Атака". Това стана преди официалната церемония по честването на 128-годишнината от Съединението в Пловдив, докато 150-200 души бурно освиркваха министър-председателя и скандираха "Оставка" и "Орешарски вън".

Борисов коментира, че премиерът не може да си дава сам оценка, защото по думите му "той е никой, той има началници, които му свеждат задачите и е като изпълнителен директор на една фирма".

Според лидера на ГЕРБ това е функцията на Орешарски и това е най-непрозрачното в тези коалиции, защото не премиерът и министрите вземат решения, а те се договарят на друго място.

За Дясното

Рано или късно и нашите колеги в център-дясното от другите партии ще разберат, че ние нямаме избор или няма никакво значение дали една партия е по-голяма, средна или малка, коментира Борисов.

По думите му просто всички трябва да се съберат и да свалят това правителство. След това "народът ще ни подреди и задължи да намерим вариант да се управлява добре".

Според него, ако в парламента имаше друга партия - "Синята коалиция" и каквато и да било, ГЕРБ щеше да управлява. Ние най-много съжаляваме за това, че Иван Костов и Надежда Нейнски не се разбраха и развалиха "Синята коалиция" и повярвайте, ние нямаме никакво отношение по тази тема, каза още бившият премиер.

Борисов е във Варна, където се включи в работата на поредния летен университет на младежката структура на партията.