Правителството прави много за Варна и ще продължи да прави, заяви Борисов, цитиран от Дарик радио.

Първо той инспектира строежа на православен храм „Свети Прокопий Варненски”. Храмът се строи от няколко години най-вече със средства от дарения. Министър-председателят обаче обеща помощ за довършването на храма и до началото на зимата той да бъде изолиран от вода и влага, предаде „Фокус”-Варна.

"ГЕРБ, вместо да прави плакати, дава пари за църкви. Преди време партията отдели 100 хил. лв. за варненския храм, а днес отпуска същата сума за Катедралния храм в Ловеч", похвали се Борисов и добави, че кабинетът е осигурил 45 млн. лв. за строеж на църкви у нас.
Варненският и Великопреславски митрополит Кирил разведе премиера из църквата като в криптата всички заедно изпяха „Многая лета”.

След това Борисов откри разширение на ЦДГ № 8 „Христо Ботев”. Благодарение на разширението детската градина осигурява места за още 180 деца и беше завършена за 10 месеца. Борисов поздрави децата и родителите с новата придобивка и обеща държава да продължи да помага на община Варна в развитието на инфраструктурата й. 

После Борисов преряза лентата официално реконструирания участък на булевард „Ген. Колев” и околното пространство. Проектът е по Оперативна програма „Регионално развитие” за 4,5 млн. лв. По него са конструирани няколко улици в района, както и междублокови пространства. Изградени са спортни площадки, зони за отдих, беседки, пейки, уличното осветление, засадени са и вечнозелени храсти и иглолистни дървета.
Министър Павлова посочи, че има възможност той да бъде продължен с реконструкция и облагородяване на други улици. Тя добави, че след септември големите градове ще имат възможност да кандидатстват с проекти за облагородяване на градската среда и Варна може да получи още до 5 милиона лева.

След това министър-председателят откри новофункционална спортна зала на Варненската първа езикова гимназия. Сградата е изградена на принципа на публично частното партньорство, нейната застроена площ е 1400 кв. м, инвестицията е в размер на 1 млн. 870 хил. лв. Залата е предназначена за всякакъв вид колективни спортове. В нея могат да се изнасят и концерти. Тя е свързана с топла връзка с основната сграда на гимназията.
Откриването беше отложено за днес, въпреки че трябваше да се състои вчера.

Премиерът присъства и на съвместното учение на ВМС и ИА "Морска администрация" по търсене и спасяване на море. То можеше да се наблюдава в 12.30 часа на Морска гара. Там бе и министър Аню Ангелов. В действията бяха включени моторен катер от военноморска база Варна и вертолет „Пантер". По време на учението беше разиграна ситуация, при която двама души са скочили от борда на бедстващ кораб по време на влошаващите се метеорологични условия.