"Няма да влизам в ченгеджийските номера на Радев. Единствено му завиждам, че успя да направи реформата в съдебната система. Да ти пращат съдиите предварително актовете си и ти да ги одобряваш, това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало". Така премиерът Бойко Борисов отговори на обвиненията на президента Румен Радев.

Борисов е в Бургас, където инспектира готовия обходен път за Поморие.

В събота президентът Румен Радев отказа да говори пред журналисти за съобщенията си с бизнесмена Пламен Бобоков, но коментира отношенията му с бизнеса, които били коренно различни от тези на министър-председателя:

"Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни, аз общувам с този бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки".

По този повод в Бургас Борисов отговори на обвиненията за "скандалните обществени поръчки": "Ето ги обществените поръчки", посочи премиерът новия път. "Това, което ние строим, те не могат да го боядисат", допълни Борисов.

"Малко да се опита да обединява, а не да разединява нацията. Ние показваме направеното. Българският бизнес не заслужава такова отношение", каза още Борисов.

Помолен да коментира строежа на подпорната стена в защитената местност Алепу, който предизвика широко обществено недоволство, премиерът заяви, че виновните ще си получат наказанието.

"Има разследване. Като се намерят виновни, те стоят в ареста - министри, заместник-министри. Това е работа на независимата прокуратура, на независимите институции", добави премиерът.

"Представяте ли си някой да даде разрешение. Не виждам по време на нашето управление това да се случи - там да има хотел. Това е абсурдно", каза Бойко Бирисов и посочи, че "строежът ще остане прекрасно място за къщичка за птици".