Ремонтът на площад "Централен" в Пловдив започва с ремонт на подлеза на ул. "Гладстон". През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата изпълнител на реконструкцията на площада, съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев.

Той поясни, че няма обжалване и може да се започне с първия етап на проекта - ремонт на подлеза на ул. "Гладстон", тъй като за него има готов технически проект. В администрацията е обмислян вариант през лятото да се затвори за движение улицата, ако от фирмата изпълнител получат гаранции, че за три месеца ще обновят съоръжението.

Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство, добави Тотев. Според него този проект може да бъде готов и одобрен до края на годината, а реално реконструкцията на площад "Централен" може да започне в началото на следващата година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

Все още продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад "Централен". Ако трябва, ще купим този имот, ако трябва, в краен случай, ще го отчуждим, тъй като парцелът е част от площадното пространство, но юристите ни съветват да приключат делата, обясни Тотев.

Кметът каза още, че до 15 юли се очаква да приключат и ремонтните дейности по бул. "Руски", както и по бул."Шести септември".