Поради ремонт се ограничава движението по третокласния път Югово - Лъки - Здравец, по който се пътува до Кръстова гора, съобщиха от АПИ.

Ограничението е в сила до 20 май от 7.00 до 18.00 ч. Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с.Здравец.

В неделя - 16 май, ще се работи само в 12 км участък от Лъки до Здравец, за да се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, се посочва в съобщението.