Магазините в четирите подлеза в центъра на Пловдив ще бъдат отдадени под наем от ОП "Общински пазари". Местният парламент трябва да вземе решението този четвъртък, като общият брой на организираните търгове ще бъде 58. Това е новата политика на градските власти, след като прекратиха концесиите на подлезите, съобщава Тrafficnews.bg

Вместо целите съоръжения да се пускат през процедура по концесия, градските власти сами ще стопанисват обектите. Те ще прибират всеки месец наемите от въпросните магазини.

От проектното решение става ясно, че помещенията в подлезите на "Тримонциум", ПУ-то, аптека "Марица" и площад "Съединение" ще се разиграят на търг.

Най-скъпият подлез се оказва този подлеза на аптека "Марица". Там началните цени на 14-те обекта са от 300 до 1500 лева според квадратурата. Следващият подлез, чиито цени са високи, е този на хотел "Тримонциум". Там цените на 24-те помещения варират от 216 до 716 лева на месец.

Двата най-непривлекателни подлеза са този до площад "Съединение" и на ПУ-то. Първият предлага 14 помещения с цени от 47 до 200 лева, а цените на 6-те магазина до университета са от 25 до 108 лева месечно.

Междувременно стана ясно, че нито една оферта не е подадена за изграждане на подлеза "Модър - Царевец", който трябва да свърже директно районите "Южен" и "Западен", съобщава в. "Марица". Наддаването беше насрочено за днес, но няма никакви кандидати. От комисията обясниха, че ще удължат срока за офертите с още един месец. В общината са учудени, че няма мераклии за подлеза, тъй като обществената поръчка е за 12 млн. лева.