Вино в бутилка с уникален дизайн, създаден в чест на Пловдив като Европейска столица на културата, е представена на изложбата "Винария 2019", съобщиха от пресцентъра на Международния панаир, организатор на изложбата.

Виното е мерло, реколта 2017 г, в лимитирана серия от 10 000 бутилки, а опаковката е ръчно изработена от глина по поръчка на винопроизводител от Хърсово.

По данни на панаирния пресцентър, на винарската изба предлага отличени вина от международни конкурси в Германия и Русия. Компанията представя за първи път вино с екстракт от канабис, произведено в Испания от сорта "Шардоне". То има зелен цвят и е ориентирано към вкусовите предпочитания на младите потребители. Преди три години същата фирма за първи път предложи синьо вино, припомнят от панаира.

Хит за посетителите на винарската изложба е дюлевата ракия "Златен певац" с 22-каратови златни частици, "колоиден варак". А сред предпочитаните спиртни напитки са узото "Meltemi" и гръцката мускатова ракия "Tcipouroро", произведени в Арта. Двата продукта са носители на награди от множество международни конкурси.