Петметрови палми ще бъдат показани за първи път на изложбата "Цветна пролет 2019", която ще се проведе от 27 до 31 март в Международен панаир - Пловдив. Освен екзотичните гиганти, ще има и магнолии, достигащи височина четири метра. Това съобщиха от пресцентъра на Международния панаир, организатор на проявата.

Декоративната растителност ще бъде акцентът на тазгодишното издание на изложението, на което ще могат да се видят повече дръвчета и храсти за зелена украса, подходяща за открити и закрити пространства.

В Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари ще се включат близо 40 участници, уточняват от панаирния пресцентър. Те ще представят традиционни и екзотични цветя, семена и разсад, овошки, инструменти, препарати и торове, саксии и керамични изделия, ръчно изработени сувенири, съдове и украса от дърво, биопродукти.

На "Цветна пролет 2019" ще има и по-голям асортимент от принадлежности. Известна търговска верига ще демонстрира градинско оборудване и обзавеждане, както и цветя за отглеждане в дома. От Гърция пристига колекция саксии и кашпи, даващи възможност да се създават оригинални комбинации от форми и цветове.

Атрактивна част от изложбата отново е украсата за Великден. На щандовете може да се намерят интересни арт предмети за аранжиране на неповторима декорация за празника.

Тази година посетителите ще имат възможност да намерят всичко необходимо за градинарството - както информация, така и идеи за модерна визия на зелените пространства.

По същото време в Международния панаир се провеждат и изложенията "Природа, Лов, Риболов", Европейски форум на социалната икономика, Италиански фестивал на красотата и прическата и киноложки изложби.