Отличиха най-добрите пловдивски хотелиери и ресторантьори. Годишните награди на Община Пловдив за "Най-добри практики в туризма за 2018", бяха връчени на официална церемония в хотел "Рамада Пловдив Тримонциум". Проявата е за трета поредна година. Целта е да се откроят и поощрят всички участници в туристическия сектор, които полагат усилия за популяризирането на Пловдив и утвърждаването му като предпочитана туристическа дестинация.

Награди получиха победители в няколко категории. За нов туристически продукт за 2018 г. с големия приз бе удостоена кулинарната фиеста "Вкусът на Пловдив", а за туристическо събитие - културният фестивал "Празници на Стария град". За най-добри резултати в хотелиерската индустрия най-много точки събра хотел Холидей Ин.

В категорията заведения на първо място се класира ресторант "Одеон". "Долче Фелини" стана сладкарница №1, а лидерското място в сладкарския бранш заема за втора година. Уиски клуба в кметския хотел "Империал" пък стана бар на годината.

За ролята си на културно и просветно средище, специална награда по случай 140-годишнината си получи Народна библиотека "Иван Вазов".