Под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив полицията разследва случай на спречкване между две ученички.

Във вторник след обяд във Второ РУ постъпила информация, че в спешен кабинет е приета десетокласничка от пловдивска гимназия с порезна рана на гърба. След преглед тийнейджърката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота.

В хода на предприетата проверка е установено, че нараняването тя получила от своя съученичка, нанесла й удар с остър предмет в коридора на учебното заведение. Образувано е досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК - нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

По информация на БЛИЦ, момичетата са ученички в десети клас в училище "Климент Охридски" в Града под тепетата. Те имали стара вражда. Конфликтът между тях е започнал още сутринта. Към обед едната от тях се е сдобила с нож и е наръгала другата. Никой не е разбрал за случилото се, докато детето не се е прибрало вкъщи. В късния следобед родителите ѝ я завели в болница и тогава е бил подаден сигнал в полицията.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават криминалисти и инспектор от "Детска педагогическа стая" към районното управление.

В рамките на няколко дни станаха известни и други два случая на агресия между ученички - в центъра на Габрово и в училище в Ловеч. В случая в Ловеч с юмруци се намесва и възпитател.