Над 20 сигнала за паднали клони при снеговалежа в Пловдив са постъпили до тази сутрин, съобщават от ОП "Градини и паркове".

Техни екипи работят от три и половина сутринта, когато са отстранили огромен клон, рухнал върху пътното платно на ул. "Кукуш".Най-много са такива сигнали за "Южен", но паднали клони има и в останалите райони. Засега няма информация за паднали дървета.

Снежен Пловдив

Снимка: БТА

На линия са всички 7 бригади на "Градини и паркове". Техника и работници почистват алеите в Цар-Симеоновата градина, "Лаута" и в останалите подобни площи.

Вижте снимки от снежен Пловдив >>

След нощния снеговалеж тази сутрин всички улици в Пловдив са почистени до асфалт, съобщиха от общината.

Снежен Пловдив

Снимка: БТА

В 22:30 часа от базите на "Чистота" и КМД са излезли 25 разпръсквача на сол, обработили всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците са пуснати и 36 снегорина.

В 03:50 ч. разръсквачите са извършили повторна обработка със сол, включително и на вътрешнокварталните улици, където техниката е успяла да влезе въпреки паркираните автомобили, съобщават от ОП "Чистота".

Оттам добавят още, че натрупаната през нощта снежна покривка е достигнала до около 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била различна в отделните райони на Пловдив. Повече сняг е навалял в "Западен", "Северен" и "Тракия", а температурите са паднали до минус 3 градуса.

Снежен Пловдив

Снимка: БТА

От 06:00 часа тази сутрин около 400 работнички обработват пространствата около автобусните спирки, здравни и учебни заведения, тротоари и пешеходни зони.

Очаква се понижението на температурите да продължи. От "Чистота" уверяват, че целият персонал и техника остават в готовност да реагира в зависимост от актуалната ситуация.

Снежен Пловдив

Снимка: БТА