Брезовско шосе - една от най-разбитите входно-изходни артерии на Пловдив, вече е изцяло ремонтирана. Реконструкцията е отнела 20 дни, без затваряне на дългото 1860 метра трасе. В ремонта са вложени 650 000 лв. без ДДС, съобщи кметът Иван Тотев. 

Освен положените два пласта асфалт, са ремонтирани банкети, поставени са мантинели и парапети, а догодина ще бъде монтирано улично осветление. Изпълнител на ремонта е фирма "Драгиев и Ко". По отсечката вече вървят градски автобуси с номера 12 и 15.

"Тъй като подобни ремонти са скъпи, община Пловдив може да си позволи на година само по едно такова трасе. За догодина подготвяме Рогошко шосе, който се проектира с нова система за студено рециклиране. Ремонтираният участък ще бъде с дължина около 3 км", допълни кметът, цитиран от БНР.

Забавя се ремонтът на Кукленско шосе, защото избраният изпълнител все още не е представил проекта, в който е заложено да има изградени велоалеи, подмяна на осветление и на тротоарни настилки.

Тотев допълни, че усилено се работи и по новия булевард "Северен", като сега текат строителните работи по кръстовището до Кауфланд на Брезовско шосе. Новата пътна отсечка ще започва от моста на Адата, през Брезовско шосе, а целта е да бъде свързана с подходи към Карловско шосе и така да бъде завършен част от вътрешния ринг на Пловдив.

За съжаление не успяхме да подпишем договора за отчуждаване със собственика на последния имот с лице към бул. "България". Затова трасето ще бъде завършено със светофарна уредба, а не с кръгово кръстовище, както е по проект, коментира кметът.

Очаква се строежът на бул. "Северен" да приключи за половин година.