23-годишно момче се удави в река Струма в събота. При друг инцидент на Витоша - мъж падна от скалите край Боянския водопад и почина. Трагедията е станала, след като трима души опитали да запалят огън над водопада.

В събота по обяд 20-годишна рускиня се удави край комплекса „Златни пясъци”.

Все още е тежко състоянието на 33-годишната жена, която пострада след сблъсъка на две моторни лодки в язовир "Искър". Тя е с множество черепни фрактури и е на апаратно дишане в "Пирогов". А шестгодишно момиченце е в неврохирургията с мозъчно сътресение.

При сблъсък на моторни лодки в събота бяха ранени още шестима. Какво се е случило навътре в язовира се води следствена тайна. Моряци разказват две противоречащи си истории, предаде БНТ. Според първата, от моторните лодки хвърлили въдици, но изпуснали курса и се сблъскали. Според другата история,  едната лодка с бясна скорост ударила другата, прелетяла над нея, а режещата перка на мотора изсвистяла над ужасените хора на борда. Именно според тази версия перката отрязала ухо на един от пострадалите. Само късметът помогнал да не се случи касапница.

В неделя скутер се запали на 300 метра от брега в курорта "Златни пясъци". Патрулиращ катер на морската администрация е спасил водача на скутера. Той е бил в лек шок и му е оказана медицинска помощ. Двигателят се е запалил, а хората, къпещи се наоколо са били евакуирани, предаде БНР.