Официалната фейсбук група на ВМРО - "ВМРО брани София", отвърна с контраколажи на привържениците на градската десница. В социалната мрежа бяха окарикатурени лидерът на "Да, България" Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев от "Демократична България", държащи торбички "Lidl", които вчера събраха протестиращи в Брюксел пред сградата на Европейския парламент, докато се обсъждаше резолюция относно върховенството на закона в България.

В групата на ВМРО днес се появи колажът с торбички "Lidl", който е отговор на масовите картинки на лидера на партията Красимир Каракачанов с торбичка "Billa", наводнили Фейсбук в началото на годината. Не е тайна, че кампанията тогава беше подета и развита от привърженици на коалицията около "Демократична България". През януари те започнаха масова акция с колажи на вицепремиера. Първият бе направен след посещението му в Египет, където Каракачанов не беше с официален костюм.

В продължение на месец Фейсбук се изпълни с най-различни колажи на вицепремиера с торбички. Стигна се до официален негов призив към хората в социалната мрежа да спрат да му правят колажи и официалното обяснение от негова страна, че не е носил официални дрехи при визитата си заради високите температури в Кайро и защото това са му дрехите за военно обучение.