41-годишният мъж се поля с бензин и се самозапали на селския стадион в Ситово в сряда сутринта. Основната причина да вземе това крайно решение е материалното състояние на семейството му. Димитров бил безработен от години.

Той бе с повече от 90 процента изгаряния от трета степен и е имал увреждания на дихателния апарат. Първоначално мъжът бе транспортиран в силистренската болница, а след това и във Военноморската болница във Варна. Там Димитров бе на апаратна вентилация и командно дишане и в изкуствена медикаментозна кома.
"Проблемът беше не толкова площта, колкото дълбочината на изгарянията – имаше такива и по горните дихателни пътища. Белият му дроб беше засегнат от токсичните газове. Беше много сложно, в световната медицинска литература не е описан случай, пациент в такова състояние да бъде спасен”, заяви д-р Въжаров, цитиран от Дарик радио.
 
От средата на февруари у нас се самозапалиха още четирима мъже. Трима от тях починаха. Единственият оцелял до момента е 52-годишният Димитър Димитров от дупнишкото село Крайници. Той се заля с бензин и запали пред сградата на президентството и бе загасен от гардове от НСО. Мъжът е в "Пирогов", където лекарите се борят за живота му.

Заради случаите на самозапалване вчера министърът на здравеопазването проф. Николай Петров заяви, че е разпоредил Районните здравни инспекции да  организират срещи на психолози с отчаяни от социалните си проблеми хора.