Почина самозапалилият се мъж в Силистренско

Във Военноморска болница тази сутрин в 9.40 часа е починал самозапалилият се в силистренското село Ситово - Тодор Димитров, съобщи началникът на здравното заведение полковник д-р Ивайло Въжаров, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Почина самозапалилият се мъж в Силистренско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самоубийството е смъртен грях а не решение на проблемите

Хора не се самоубивайте - това не е начина, Аз никога не бих се самоубил каквото и да става дори и да умирам от глад и колкото и да ми е трудно, пак ще продължавам да се боря - защото смятам, че само в това е силата. Дръжте се хора винаги има надежда.

Още един на съвестта на Плевнелиев, защитинка на монополите и статуквото, дано не му дават мира никога.

Тук един прозовава да запалим бандитите, че даже са го пожълтили. Ние в правова държава ли живеем с полиция, прокуратура, съд или не. Нкяои прозовават за насилие, безаконие а медиите го усилват и подкрепят. Не става така.

Живеем в държава, която е срещу българския народ и в услуга на всеки друг, който има интереси тук: цигани, турци, евреи, американци, руснаци, ЕС, НАТО....

Поредната човешка глупост! Лека му пръст! С тези постъпки нищо не се постига, само се очернят семейства. Явно това вече е на мода в България - протестираме като се самозапалваме. Има и други начини да се изрази позиция, както и да се справим с дадена ситуация.

Пожертвал се за идеологията на БКП, лека му пръст на човечеца.

България ще започне да се оправя, когато се разпадне тази безмислена капиталистическа система , наречена европейски съюз, не може някакви си евро чиновници - изчадия да определят съдбата на милиони из Европата, кой колко ще харчи и получава и т.н. , системата е скапана, разберете го, изобщо не ни беше дори мястото там

Бог да го прости! Но смятам, че това е най глупавото, което може да направи човек. Това не е героизъм, а мъчителна и глупава смърт, която не води до нищо добро за никого. Всички тези самоубийци и убийци на семействата си според мен са психично-болни хора. И ако се мисли, че по-този начин обвиняват управлението, много се лъжат. За мен те най-много нараняват и обвиняват близките си и семейството, които трябва да са до тях в добро и зло. Така че, за всеки самоубйец, първо да се замислят какво не са направили или пропуснали най-близките му. А журналистите няма защо да ни съобщава въудошевени за тези нещастни хора. По-добре да си изгорят боклучивите вестници, които не допринасят за облагородяването, а до оскотяването на хората.

Бог да го прости Тодор Димитров-починал е в страшна агония! Вместо да даваме съвети, нека всеки даде поне по 1 лв. за хляб на закъсал човек с когото събата го среща, а не да се блъска в църквите по Великден за зрелища или престиж.

БРЦК

Ако искаш да помогнеш на някой не му давай пари. Дай му работа. Или помогни по друг начин.Това с левчетата и СМС-ите са пълни измами.

Абе докога ще се хвърлят нашите пари за луди самоубийци?Ами като иска да се пали или самоубива по какъвто и да е начин оставете го да си умре,а не да се харчат парите ни за такива и после да няма нас хората,на които ни се живее и да умираме без време заради някакви луди!!!!

Парите, душка, не отиват за самоубийци, а за политици и олигарси, които са на власт, благодарение на плъшошкото бездушие на масовия български гласоподавател.

Ето го разковничето...

Самоубиецът не е луд, а ти. Мисленето ти е станало толкова егоистично и жалко, че устре ако лекарите се хвърлят да спасяват бременна, ще напишеш, защо отиват нашите пари там - като е забременявала, сама да се оправя. Жал ми е за теб! ГЕРБ успя да превърне обществено ни в консуматори и войнстващи егоисти.

За да се запали САМ човек значи иска да УМРЕ!!! Въобще не става дума за бременна жена или за всеки човек който ИСКА ДА ЖИВЕЕ-на тези хора трябва да се помага и за тях-нас да отиват нашите пари!А който е решил да се самоубива е ЛУД и се хвърлят парите ни на вятъра!

И като е бил "безработен от години", какво е направил, за да може да работи нещо, което се търси на пазара на труда... Все пак живеем в Безчовечна, но демократична система! Или е чакал някой да го храни? Държавата ли? Тя храни само чиновниците...

Престанете да ни занимавате с тези самозапалили се! За всички честни българи е ясно, че това са зловещи предизборни комунистически провокации!

Ти, братче, си някакъв завършен чалга мутант, който живее в едноизмерното пространство ГЕРБ-БСП.

1000 X +++ :) израза за едноизмерното пространство е култов!

Ти нали не очакваш да откажеш хората с малоумните си коментари да гласуват за Герб?По-скоро хората ще си помислят, че даже и лудите харесват Герб, така че смени стила и може пък да имаш повече късмет в предизборната си агитация за БСП.

Няколко пъти съм му писал, че е прозрачен, но на човекът явно му се плаща и работи усърдно.

Плевенлиев ли си?

Бог да го просит човека, направил го е от безизходица . До там ни докараха дебилите от Герб.

За Ваше сведение ГЕРБ е политическа партия, а не психиатрична болница, и няма отношение към самоубийствата на психичноболни индивиди!

ГЕРБ е политическа партия, колкото аз съм трамвай! ДВА МИЛИАРДА КОНТРАБАНДА, ЛАПА БОЙКОВАТА БАНДА!

Плевнелиев ли си?

Когато човек в безработен се намира в много трудно положение, но винаги трябва да търси начин да подобри живота си. Ако живее на село, ще засади зеленчуци и пак няма да остане гладен.Пред всеки има възможности макар и малки...но никой няма право да пренебрегва живота, даден му от неговите родители, както и живота на децата си, които е създал, с подпалване!!!

Вече започнаха да използват и хората като предизборни димки.Пълна липса на идеи само шантажи и компромати.

Електората ,моля ви ,недейте се затривайте, идват избори,всеки от вас ще допринесе за доунищожаването ни на родината.

"Много безумие е най-върховен смисъл за поглед, който различава. Многото смисъл е най-чистото безумие- където множеството обладава." ЕМИЛИ ДИКИНСЪН/екзистенциална самоубийца, а не социална/.

РЕВОЛЮЦИЯ!Преди моя и твоя баща да драснат клечката!

Бог да го прости!!! Бог да прости всички факли, лумнали в безумната ни държавица! България не е място за живеене!

Двамата последни самозапалили се имат роднини , братя дори.Къде са им роднините , та не са им помогнали, съседи , съселяни . Стига с тази държава.

Защо ни занимавате със семейни драми?? Където "дими"комин -има проблеми. Стига политизирайте НИЩЕТАТА на народа!!! Скоро този народ ще ви съди!! Но на ИСТИНСКИ народен съд!

Какви глупости! Засрамете се!

Достоен живот или смърт!

Ти в услуга на управляващите ли си? Що ли? Чуваш ли се към какво призоваваш?

Да! Към достоен живот. Тебе какво те смущава.

В главата ти, освен управляващи и опозиция има ли нещо друго. За сърцето ти не питам.

Но тоя страхлив народ няма да го спази в огромното си мнозинство. Българина е страхливец и егоист. Понякога няколко човека или няколко хиляди или няколко десетки хиляди жертви са по-добре в дългосрочен план отколкото поредното безкръвно подлизурство и мимикрия. Защото бие по-духа и се възпроизвеждат подлеци и страхкливци и некадърници. Ревете срещу циганите - а защо всяко семейство няма поне 2 деца да не говорим за три? Защото плазмата и кенефа втора ръка БМВ са по-приоритетни от изхранването на дете па макар и със средно образование. Ама не отрочето трябва да завърши Оксфорд та да мие чинии в Танганайка.

Защо се случват в България такива неща!? Къде сгрешихме...?

При тази мафиотщина и фашизъм сред населението и още питаш.

Решението не е в А-95, а АК-47.

И не срещу себе си и семейството си, а срещу душманите народни!

Може да се грумне с ТТ.

Че добави коментар, че май беше нещо пообъркал посланието.

Кая се смирено.

Безумие е да се подкрепя това повсеместно самозапалване! Прав е човека! Вместо хората да се вземат в ръце избират лесното - самоубийство и после цяла България, а и не само да говори за тях - колко са смели "виждате ли". Няма нищо лесно на този свят и не може да се популяризират и одобряват постъпките на луди хора. Аз също не одобрявам да ние данъкоплатците да плащаме за тяхното лечение.

Безумие е да допускаме общество, в което това се случва и да продължаваме да търпим такова ОБЩЕСТВО, В КОЕТО "НОРМАЛНИТЕ" СА НАЙ- БЕЗУМНИТЕ. Затова и аз ще кажа:"Лудите, лудите, те да са живи". Щото живите, са живи-умрели.

Не смея да упреквам самозапалилите се хора. Този акт на самоубийство е вик на крайно отчаяние и протест. Такава мъчителна смърт е зов към обществото. Тъжно, много тъжно... Бог да ги прости!

права си - по-добре да няма хора, но да има купища пари...

Сред всеки друг народ едно самозапалване се разраства в пожар, който изгаря проблемите, които са довели до това самозапалване. В България, обаче, матрялът е скапан и само пуши, и вони след пет самозапалвания.

...идиот с промит мозък, човешки отпадък и морален скот! Имаш ли представа изобщо колко мизерия има по цялата наша Родина, че да правиш такъв тъпоумен коментар.

Прави впечатление, че се палят само мъже. Ех, това е силният пол днес - измъкнал й последните 4 лв. от портмонето, за да си купи бензин и да пламне, а тя да се оправя сама с живота и детето... Щото сигурно на нея не й е тежко, но има в главата си мисъл и отговорност към майка и дете...

Да това само мъжете могат да си го позволят, защото знаят че майката ще се оправи и без тях и защото са егоисти

Има и една жена, от Пловдив. Ако това е същественото. Същественото е, в що за идиотско общество живеем, в което това да се случва. И кой каква отговорност носи.

Според думите на хазяйката им/редактирани разбира се/ в новините по БНТ И ДВАМАТА СА БИЛИ БЕЗРАБОТНИ ОТ 4-5 Г!Имат момиченце, гледано от баба му.Съпругата е пиела/от отчаяние може би/,за самозапалилия се жената каза само добри думи."Хората нямаха какво да ядат."- каза тя, а са търсели работа из страната. Моля Ви, не се изказвайте по принцип в случая, г-жо!

Каква жена? Това са платените писачи, които работят за разделението на хората на мъже и жени, такива и онакива, само и само да забият хората в глуха улица.

Не знам каква платена гадина трябва да е човек или каква зомбирана емациПАТКА, за да продължва да предъвква пред лицето на тази страшна трагедия, тъпотиите, които си бъбли на кафе с другите еманциПАТКИ

Палят се само мъже, защото жените обикновено избират по-красив или бърз начин да сложат край на живота си - скачат от мостове/блокове, вземат свръх доза хапчета, хвърлят се пред тирове... Истината е, че народът тотално изтрещя и последните няколко години самоубийствата станаха ежедневие - стресът, мизерията и чувството за безизходица не подбират нито мъже, нито жени, бушоните и на двата пола горят еднакво! Просто мъжете, които се самозапалиха в последно време са избрали този начин, защото са искали да привлекат внимание, да покажат нещо, да запалят искра за промяна... Това биха го направили малко жени...

Това с еднакъв успех можеш да го обясниш и на патка, и на еманциПАТКА.

Това вече не е новина. Загрижените по случая да се обръщат на телефон 0555318 с дарителски SMS, за предотваратяване на последващи изцепки.

Мотивацията е най- силното в случая- човек реши ли, че не иска повече да живее и да се бори, нищо не може да го спаси. Бог да го прости.

Лесно ти е да го кажеш, ама ако имаш Дай боже 2-3 хлапета и нямаш да им дадеш и една коричка хляб, да ти видя къде ще ти иде т.нар. мотивация.

И ако това е продължило десет години и отвсякъде към където си се обърнал за работа и помощ си получил бездушие, презрение, злорадство, погнуса... Когато ти самият си изтощен и накрая на силите си от дълго време. Когато това става сред самодоволните мутри на оядени корумпирани кметове, бюрократи, политици, богаташи, мутри, цигани...

Всяка мотивация си има ограничен ресурс. Ти още не си стигал до тая граница. Предстои ти.

Сваляй народните изедници с АК 47 а не със самозапалвания и вдигане на врява (протести)

Около 1000 души се самоубиат годишно. Любовна мъка, дългове, физическа болка и т.н.Тоя що поне не е отишъл при брат си във Варна да си намери някаква работа ами е стял в това село? Това не е геройство, а малодушие. Колкото до "варненеца" от Добрич -човека е психопат, той дори не е местен, че да взима толкова навътре кмета който самите варненци честно и демократично са си избрали. Не съм им го избирал аз. А и предвид, че градът им е толкова добре какво да кажем ние от по-бедните и с 30-40 процента безработица градове?

Бог да прости на човека! Не приемам самоубийството, но мутренско-милиционерското беззаконие и неистов грабеж, които се вихрят в последните 4 години доведе много хора до ръба. Дано, Господи, такова падение, като Бойковия ГЕРБ да не се повтаря!

Да сте чули за самозапалил се циганин /простете, ром/? Докато се шири циганската престъпност, докато огромна част от нашите данъци и осигуровки отиват за издръжката на многолюдната челяд на ромските семейства /безработни, естествено/, ще има самозапалили се БЪЛГАРИ!

Циганите не са откраднали милиарди! По-интересното е друго, те често умират от глад, болести и мизерия, но наистина никой не се е самозапалил - що така?

Казах ти защото си ГоВЕдо.

Защо трябва да крадат след като може да източват... помощи,фалшиви документи за ТЕЛК, безплатно здравеопазване, безплатен ток, вода...

Като събереш неплатения ток , вода, данъци, фалшиви инвалидности и дребна, но повсеместна престъпност става ДЕСЕТКИ милиарди

Бог да го проси, човека. Относно самоубийствата и методите - психолозите са установили склонност за 'заразяване'. В съвременните информационни общества, всеки, който по една или друга причина е решил да сложи край на живота си има вероятност да използва 'най-модерния', т.е., най-широко 'рекламирания' от медиите начин. Наблюдават се също така 'избухвания' на самоубийства, доказано повлияни от масмедиите. Медии, бъдете по-сдържани в отразяването на такива ужасни новини, вкарайте и осъдителен коментар, не всичко е биснес...

Смешен вопъл -те и срс-та вкараха в гащите на звездите , утрепаха лейди Ди и все под маската на информираността. Но процеса е двустранен -ако не се четат/гледат шанса да се омажеш с помия е по-малък.

Още един психопат се е запалил, Е. И.!

Лош човек си, да. Защо не се опитате да проумеете, че има хора по-лабилни и стигат до отчаяние, от което не могат да излязат. Да кажем само: мир на душите им.

Медии, спрете да рекламирате самозапалванията! Разбра се, че хората протестират против опозицията на ГЕРБ, която пречеше на Бойко Борисов, да направи народа богат и европейски, каквото е името на партията му, каквито бяха и сигурно пак ще са предизборните му програми! Вместо да пишете кой се запалил, пишете, показвайте и говорете колко е велик Бойко Борисов и колко са реакционни и атавистични другите политически партии! Нека народа като един, даде на изборите подкрепата си за Великият вожд на българите ген.Бойко Борисов!

Господи, прости им, те не знаят що вършат!

Тук е мястото, където хората отдават почит и изказват съболезнования. И на гърба на смъртта ли си правите предизборна кампания? Нагли сте и едните, и другите. Всички сте за наказателен вот.

На малодушието и тъпащината ли? Гарнирано с обилна доза мързел. Той какво е чакал в това загубено село -да дойдат да го търсят за работа ли?

Време е дир.бг да въведе само регистрирано писане, аман от платени червенократунковски шушумиги!

А ако може само ти, Пешо и Драган да пишете...

Да и твоята регистрация ще е под името ГоВЕдо

Лека му пръст на човечеца.Дано да няма вече подобни случай.

Бог да го прости човека и хилядите жертви в резултат на престъпната политика на геноцид на мутромилиционерското правителство на ГРОБ

Ти не си у ред. Купи си бензин.

Брях... тая държава преживя 3 национални катастрофи до 45-а и една през 97-а и никой не се самозапали! Точно Бойко, най-лошия, айде по-леко!

Забравил си две букви в ник-нейма си, с които ще излезе правилното ти има ГоВЕдо

Чергата на олигарсите вече е подпалена. Оставете ги да изгорят заедно с чергата, за да осветят пътят ни към бляскавото ни бъдеще, където ще се усмихваме на думата мизерия.

Нищо не сломява повече човешкия дух,от нищетата...

Светците са влизали за дълго в пещери, където са били в пълна мателиална нищета, за да извикат духовното у себе си. Тук говорите само за материалното, трябва повече духовност. Богатите в началото на миналия век са правили големи дарения за обарзование и култура, къде са сега???

Жалко за човека ... Вероятно другарят борисов е много горд от постигнатата финасова дисциплина за сметка на страданието на хората ! Не мисля, че милиционерите от герб се интересуват от качеството на живот на хората - за тях те са просто неприятна част от пейзажа, която петни статистически високият стандарт на живот в България ! Важно е да има 58 км. магистрали ...

Бог да го прости! Да не харчи излишни пари на данъкоплатеца за лекуване,което е по негова вина!

За вас всичко е пари, нали българоубийци?!

тогава на теб ако не ти трябват,ги дай на някой....щом са ти в излишък

Бог да го прости! Това управление води до геноцид на българския народ

Защо не те доведе- уяден лицемер?

Не ме доведе до летален изход, защото Господ ме подкрепя. Защо те е яд, не мога да схвана? ЗАВИЖДАШ ЛИ? - Бойко Борисов, така беше запитал Станишев.

бог няма да му прости, бог на самоубийци не прощава