Националният консултант по оториноларингология и един от най-добрите специалисти в областта на микрохирургия на ухото в световен мащаб проф. Георги Едрев е починал внезапно вчера, съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Проф. Едрев е роден на 2 април 1944 година в град Силистра. Завършва медицина през 1969 г. във ВМИ - София. През 1973 г. придобива специалност по оториноларингология. Работи като отриноларинголог в Силистра, в Катедра по оториноларингология на Медицинска академия - София, в НМТБ ,,Цар Борис III", МУ на МВР и МБАЛ ,,Лозенец".

През 1987 г. придобива научна степен доктор на медицинските науки, а през 1990 г. - професор по оториноларингология. Специализира хирургия на средно ухо в Москва и в Станфордския университет в Калифорния. 10 години работи като директор на Националната транспортна болница ,,Цар Борис III" и е национален консултант по оториноларингология.

Има повече от 130 научни труда, рационализации и изобретения. От 2011 г. проф. д-р Георги Едрев работи в Университетската болница "Лозенец" и преподава УНГ болести на студенти IV курс от специалност "Медицина".

Награден е от Министерството на здравеопазването със златен медал.

Поклон пред светлата му памет!