Инцидентът в Ямбол е станал на ул. „Търговска”, малко след 13 часа, пред очите на десетки минувачи. Само на няколко метра се намира основно училище „Кирил и Методий”.

42-годишната пострадала е откарана с линейка, която пристигнала почти 25 минути след подаването на сигнала, разказаха очевидци.
Директорът на Спешен център-Ямбол Никол Ковачева обаче заяви, че линейката е пристигнала от 8 до 10 минути след сигнала.
По думите й той е подаден на телефон 112 в 13.12 часа.
В 13.15 часа сигналът е постъпил в Районния координационен център, а в 13.23 часа линейката е тръгнала за мястото на инцидента.
В 13.40 часа пострадалата е приета в Спешен център Ямбол, каза още Ковачева.

Според притеклите се на помощ на жената, инцидентът може да се повтори, тъй като почти всички дървета на централната улица имат изгнили клони.

От Общинската администрация съобщиха, че незабавно е сформирана комисия, която да извърши оглед на дърветата в града, а отстраняването на сухите клони ще започне веднага, щом позволят климатичните условия.

Община Бургас пък призова гражданите, и особено възрастните хора, днес да бъдат внимателни, когато излизат навън.

Вятър със скорост, стигаща 100 км/час, изпочупи клони на дървета в Сливен, съобщи Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинската администрация, цитирана от БТА. Няма пострадали хора или материални щети.

Сутринта в Русе бяха измерени 84км/час. Към 9 ч. скоростта на вятъра намаля и бе между 36 и 51 км/час, на моменти достигаше до 65 км/час, обясниха от хидрометеорологичната станция, цитирани от БТА.
Предупредени бяха всички капитани и собственици на плавателни съдове по река Дунав.

Силният вятър събори голямо дърво в кв. "Възраждане" в града, няма щети.
От общината предупредиха хората да обезопасят балконите си, като махнат всякакви предмети, които биха могли да паднат от силния вятър, предаде bTV.

Заради силния вятър бе затворено до късния следобед пристанището във Варна. Силата на северозападния вятър бе около 13 метра в секунда, като пориви достигаха до 18 метра в секунда. Вълнението на морето бе 2-3 бала.

Утре ще остане ветровито, но силата на вятъра постепенно ще отслабва. Сутринта ще бъде студено, с минимални температури от 4 до 9 градуса и по високите полета не са изключени слаби слани. Дневните ще се повишат слабо.

В сряда дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса до интервала от около 20-25 градуса.
В четвъртък и петък минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. На места по високите полета, при стихване на вятъра и изясняване, ще се образуват краткотрайни сутрешни мъгли, пак там са възможни и слаби слани.
В последните дни на седмицата облаците ще са повече. Температурите ще се повишат.

Вижте детайлна прогноза за времето