Момичето бе нападнато сутринта на автобусна спирка в Перник, докато отивало на училище. Бившият затворник, с когото Зорница имала връзка, я намушка многократно и тя бе приета в критично състояние в пернишката болница.

Колев, който е осъждан четири пъти за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, държане на наркотични вещества и грабеж, бе задържан и обвинен в опит за умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Ако бъде признат за виновен, рецидивистът може да получи от 15 до 20 години затвор.

Пернишките магистрати оставиха Колев за постоянно в ареста, като счетоха, че безспорно е доказано, че той е автор на деянието и е възможно да извърши друго престъпление, предаде БТА.

Прокуратурата съобщи, че Радослав Колев има и висящо производство за пътнотранспортно произшествие и множество регистрации в полицията.

Според защитата той съжалява за случилото се, плакал е и сам е предал оръжието на престъплението, като признал, че има и бокс. Все още не е установено дали мъжът е бил под влиянието на алкохол или наркотици, когато е нападнал Зорница.

Защитата заяви, че ще обжалва наложената мярка. Делото ще се гледа на 26 януари от 10 ч. в Софийския апелативен съд.

Вчера близки на Зорница разказаха, че тя и Радослав са имали връзка. И двамата са от Радомир. Семейството на ученичката е настоявало тя да приключи връзката си с два пъти по-възрастния Радослав. Той обаче не искал да се отказва от деветокласничката, предаде bTV.

"Той я биеше. Няколко пъти синини имаше. Постоянно се заканваше - и за нас, и за всички, ще я пребие, ще я убие, ще ни пали къщите", разказа бабата на момичето Зорка Иванова.

Майката на Зорница - Оля Иванова допълни: "Той не е човек, а животно. Нападнал я е, защото иска тя да е с него."

Във фаталния ден Радослав проследил момичето още от дома му в Радомир. Приятелите на Зорница нямат обяснение за случая. Казват, че двамата се обичали, но връзката им била проблемна.

Братовчедката на ранената ученичка Михаела казва, че момичето споделяло, че не се страхува от Колев.

Те по принцип постоянно се караха. Той е едно много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината”, заяви и Виктор Данчев, братовчед на Радослав.

Близките на Зорница не са сигнализирали в полицията за заплахите на Радослав.

Той има връзки навсякъде, а ние сме обикновени хора. Едничко ни е детенцето”, допълни бабата Зорка.