15-годишната Зорница Спасова отивала на училище, когато е нападната на автобусната спирка в Перник от бившия затворник Радослав Колев.

Момичето е намушкано 13 пъти с нож от 28-годишния рецидивист. И двамата са от Радомир. Зорница обаче е ученичка в пернишката Професионална гимназия по облекло и туризъм.

От Окръжната прокуратура в Перник съобщиха, че опитът за убийство е извършен по хулигански подбуди, няма личен мотив. Според неофициална информация на пернишки медии обаче Зорница и Радослав са имали 4-месечна връзка, която наскоро е приключила.

Пострадалата ученичка е откарана в болница, а извършителят е задържан за 72 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, след което да се поиска от съда вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Радослав Колев е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание той е изтърпял в затвора в Бобов дол на 23 юли 2012 година.

На място са извършени неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, назначена е и съдебно медицинска експертиза.

Изпълнителният директор на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник д-р Валери Симеонов съобщи, че състоянието на 15-годишната Зорница е стабилизирано, предаде БТА. 

По думите му, 11 от раните на момичето са в гръдния кош. При три от тях ножът е навлязъл в гръдната кухина. Зорница е загубила около 1,5 л кръв. Тя е настанена в отделението "Реанимация" и е под активно наблюдение.

Барман намушка с нож бившата си приятелка

21-годишен младеж от София е задържан за опит за убийство на бившата му приятелка. Той я е намушкал с нож няколко пъти.

Опитът за убийство е извършен в ранните часове на 16 януари в столично нощно заведение, където Здравислав Латинов работел като барман, а 21-годишната му бивша приятелка е сервитьорка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Допреди няколко месеца двамата имали връзка. До момента е установено, че в ранните часове в събота те били на смяна.

Около 3.15 часа Латинов нахълтал в тоалетната, в която се намирала бившата му приятелка и заключил вратата. После с нож, който носел със себе си, я намушкал няколко пъти в областта на корема.

Служители и посетители на нощния клуб чули силни викове и блъскане. Затова разбили вратата на тоалетната и видели случилото се.

Латинов е арестуван от пристигналите на място полицаи, а жертвата откарана в болница в тежко състояние и с опасност за живота.

Нападателят е задържан от прокурор при Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Повдигнати са му обвинения за опит за умишлено убийство.

Предстои в Софийски градски съд да бъде внесено искане за постоянното му задържане под стража.