В началния етап на разследването на убийството колегите свършиха много работа и не смятам, че сме в задънена улица по разкриването на престъплението, коментира Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той допълни, че целта на работещите по случая е да се концентрират в оперативната работа.

По-рано през деня при отчета за работата на местната полиция в Благоевград, началникът на главна дирекция „БОП” Станимир Флоров не съобщи за арестувани във връзка с този случай. По неговото мнение най-вероятната причина за убийството на Динов са финансови взаимоотношения.
"Според колегите ми един от мотивите за убийството на Динов е неуредени финансови взаимоотношения, и то за сериозни суми", каза комисарят. Според него най-вероятно на убития са му дължали пари. "Имайки предвид неговата дейност това е съвсем възможно и вероятно", каза още директорът на ГДБОП. 

Йордан Динов бе прострелян смъртоносно на 4 април на ъгъла на столичните улици „Будапеща” и „Кирил и Методий”. 
Инспектори на комисията по хазарта са извършили десетки проверки на букмейкърските пунктове на управляваното от убития Йордан Динов дружество "Скай Спорт 365 - България" ООД и са съставили голям брой актове за административни нарушения.

Министърът на вътрешните работи припомни, че за убийстово, станало през февруари в София, вече има мярка от 72 часа за обвинения в убийството. Надявам се, че със събраните доказателства ще се иска и постоянна мярка, каза Цветанов. Той уточни, че едно престъпление, което вероятно е подготвяно дълго време, няма как веднага да бъде разкрито.  

По отношение на битовата престъпност, министърът заяви, че МВР ще оптимизира дейността си, ще осигури повече ресурс, за да могат да се правят повече обходи в населените места.
Вицепремиерът Цветан Цветанов посети Кюстендил, за да представи листата с кандидатите за общински съветници за предстоящия на 13 май частичен местен вот.