43-годишната Дореми Джорлева бе в неизвестност от 4 януари. Обявена бе за общодържавно издирване на 10 януари, три дни по-късно полицията задържа съпруга й и след самопризнанията му, а тялото й бе открито в местността „Мътница” между Враца и Вършец.

Искането за постоянното задържане на Джорлев бе внесено от наблюдаващия прокурор Владимир Дилков с мотивите, че обвиняемият за тежкото престъпление може да се укрие или да посегне на живота си.
Служебният защитник подкрепи тезата на обвинението и не поиска по-лека мярка за неотклонение.

Самият Пламен Джорлев поиска да даде обяснение пред съда за случилото се на 4 януари между него и съпругата му Дореми, което довело до убийството.
По думите му скандалът избухнал, след като тя поискала да го напусне и му казала, че е осиновен, за което той не знаел. Тогава загубил контрол. Докато даваше показания, 43-годишният Пламен се разплака и завърши с думите, че съжалява и никога няма да си прости това, което е извършил.

Решението на съда не е окончателно, може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, но най-вероятно обвиняемият няма да се възползва от това право, тъй като сам не пожела да бъде пуснат на свобода.

Вчера във Врачанско бе извършено още едно жестоко убийство. 44-годишна жена бе пребита до смърт в оряховското село Селановци, а съпругът й, който подал сигнала в МВР, че я е открил мъртва в леглото, бе арестуван.