43-годишната данъчна служителка Дореми Джорлева бе в неизвестност от 4 януари. Обявена бе за общодържавно издирване на 10 януари. Джорлева е работила в НАП-Враца от 10 години.

От момента на заявяването на изчезването на жената от съпруга й, полицията е работила по всички възможни версии. В една от тях е бил заподозрян и нейният съпруг, каза Цветанов.
При проведено събеседване в Института по психология на МВР, и проведен полиграфски тест, съпругът е направил пълни самопризнания, добави вътрешният министър.
Съпругът е посочил и мястото, на което е извършено убийството и изоставен трупът. 

Тялото е намерено в местността „Мътница” между Враца и Вършец на повърхността, в една канавка до пътя. Човешките останки са силно оглозгани от животни. Според полицията престъплението е извършено на 4 януари, откогато жената е в неизвестност.

В ранните часове на днешния ден срещу съпруга Пламен Джорлев е повдигнато обвинение за убийство. Той е задържан за 72 часа.
По-рано директорът на ОДП-Враца комисар Росен Иванов бе заявил, че се разследва дали става дума за умишлено убийство или за убийство по непредпазливост. Случаят се наблюдава от окръжния прокурор.

Пред близките си съпругът на Дореми разказал, че я е взел както обикновено от работа, но на път за вкъщи тя се отбила в аптека, след което той се прибрал сам. Никой не го подозирал.
Синът на Джорлева - Християн, разказа пред bTV, че си мисли за отвличане, защото не може да си обясни друга причина за изчезването й. Никой обаче не се свързвал със семейството за откуп.
В нощта преди фаталната сряда съпрузите цяла нощ се карали, разкри майката на изчезналата жена. По информация на телевизията престъплението е извършено от ревност.