С пълномощно от Висшия мюсюлмански духовен съвет, подписано от Недим Генджев, мъж е поискал да му бъде издадена актуална скица на атрактивен имот от 395 дка близо до известния плаж „Бутамята” в курортното селище Синеморец.
 
Според общинските служители с актуалната скица Юксел Ахмедов се е опитал да получи документ за собственост върху имота. Юксел Ахмедов е представил в отдела за териториално селищно устройство в Царево стара скица на горски масив край Синеморец, на която било отбелязано че имотът е собственост на „Мюсюлманското вероизповедание”. Върху скицата е бил поставен печат на директора на общинската служба „Земеделие” в Пловдив.

Служителите на Община Царево се усъмнили в легитимността на документа, тъй като за землището на Синеморец има кадастрална карта и всички скици се издават от службата по кадастър, а не от общинските служби по земеделие. Според тях представителят на „Мюсюлманското вероизповедание” се е опитал чрез измама да получи документ за собственост върху 395 дка гора, която е част от Държавния горски фонд.

От Община Царево са внесли сигнал в Окръжната прокуратура в Бургас за опита за измама. Недим Генджев коментира пред БНР, че документите, които е представил Юксел Ахмедов, са напълно легитимни, а имотите принадлежат на мюсюлманското вероизповедание и трябва да бъдат върнати.

В края на май Софийската градска прокуратура започна разследване за незаконното право на строеж в Приморско, дадено на деца и други близки на магистрати. След този скандала с "бедните роднини" на магистратите, изскочиха и политици от всички партии, взели имоти в Царево като крайно нуждаещи се.