80-годишният Иван Русев получил обаждане, че внукът му, който живее в Америка, е болен от свински грип, предадоха bTV и Нова телевизия. Плачейки, млад мъж се представил за него и го помолил да му помогне с колкото пари има, защото умира. Първоначално старецът се усъмнил, но след това повярвал на историята, събрал 2500 лева и тръгнал към уговореното място  - площада в центъра на Хасково.

За негова изненада обаче, изведнъж полицаи арестували мъжа, с когото имал среща, за да предаде сумата.
„Мислех, че са някакви, които го нападат него. Щях да присягам да си взема парите”, раказа дядо Иван.

Много хора станаха свидетели на ареста. След това учителят лежа, проснат на земята в градинката пред библиотеката повече от час, заобиколен от няколко полицаи.
"Аз не съм такъв престъпник за какъвто ме мислите", заяви той, но от полицията уточниха, че мъжът вече има криминални регистрации.

„Кърджалийските колеги са подали сигнал, в който се казва, че днес ще бъде осъществена измама на територията на Хасково. Сформирана е оперативна група и в момент на предаване и получаване на парите е задържан 40-годишният измамник”, уточни говорителят на полицията Нина Николова.

Аресутваният е Иван Славов и преподава физкултура в Професионалната гимназия по механоелекротехника „Стойчо и Кица Марчеви" в Хасково, съобщи Дарик радио. Преди да стане преподавател, той работил като охрана в местни барове. Зет е на Емил Георгиев - лидер на национална екологична партия, която ще участва в изборите.

Директорката на гимназията Дорина Карадимова разказа , че Славов е започнал работа в училището през 2007 година, нямало никакви забележки към него до момента, дори бил любимец на учениците.

Дядо Иван обаче заяви, че такива хора трябва да лежат години в затвора.