До броени дни фирма "Сиенит строителна група" започва изграждането на новото елипсовидно кръгово кръстовище до транспортен възел "Царацово" при Радиново. Съоръжението е свързано с общинската инфраструктура и е част от големия проект за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. С реализирането му ще се подобри организацията на движението и ще се повиши пропускателната способност на една от най-натоварените входно-изходни артерии на Пловдив, която е основна пътна връзка с автомагистрала "Тракия", съобщава "Марица".

През декември 2018 г. Министерският съвет одобри трансфер в размер на 3 720 000 лв. по бюджета на община "Марица" за първия етап от реализацията на проекта - от бул. "Дунав" до транспортен възел "Царацово" и кръстовището за Индустриална зона "Марица". Правителството вече прехвърли на община Пловдив и собствеността върху държавни имоти на територията на общините Пловдив и "Марица" за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. ​

Към този момент вървят отчуждителни процедури за някои от частните терени в района. Пълното име на проекта е "Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка "Пловдив - АМ "Тракия" (възел "Запад")" с път за село Радиново и Индустриална зона "Марица". То ще представлява голяма елипса с две платна на движение, съответно с връзка към Радиново по стария съществуващ път. Другото платно е връзка с пътя за София към магистралата. Трета бъдеща връзка, която предстои да се изгради, е към индустриалната зона, тя ще стане факт след като се изгради жп прелеза.