Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" покани журналисти на съвместна инспекция след появили се вчера информации за пропадане на трасето.

Извършена бе и проверка на продължаващата работа по изграждането на пътните връзки "Петрич - Кулата" и "Кулата - Петрич" при пресичането на път III-198 Петрич - Златарево с лот 4 на АМ "Струма".

Вижте снимки>>

Не видяхме никакво пропадане, защото просто такова няма, заяви инж. Лазаров след преминаването по близо 15-километровото трасе, по което продължава да се работи и трафикът върви, по думите му, спокойно.

Според някои съобщения дефектирала временна пътна настилка е била преасфалтирана с 2-3 нови слоя.

Тази лъжа и манипулация през вчерашния ден, първо, обижда хората, които работят по трасето и второ - губи излишна енергия и у вас, и у нас, по простата причина, че в момента например ние трябва да се занимаваме с лот 2, където има също достатъчно много работа и отложих днес оперативката там само и само да покажем, че магистралата не е пропаднала никъде, каза председателят на УС на АПИ.

Ръководителят на АПИ припомни, че работата по връзките и на лот 4 трябва да завърши до 11 септември. След това участъкът от магистралата трябва окончателно да се въведе в експлоатация. Дотогава ще се работи по трасето и движението по нея ще се пропуска в рамките на строителството, допълни инж. Лазаров, цитиран от БНР.

Интензивно е движението в Благоевград и региона, пътните настилки са сухи и нормално проходими, предаде Фокус., като цитира  дежурния полицай в Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Довършителни строителни дейности се извършват в едното платно на ЛОТ 4 на АМ „Струма“, трафикът се пропуска поетапно в другото. Полицаи регулират движението в района.

Водачите трябва да внимават на пътя Банско - Гоце Делчев - непосредствено преди разклона за село Кремен заради пропадане на асфалта, пътят е в ремонт, въведени са обходни маршрути.