21-годишният мъж, прострелян при инцидента, станал към 17,45 часа, остава за лечение в "Пирогов", съобщиха от болницата.

Направените прегледи и изследвания показаха, че той има фрактура на едната кост на подбедрицата.

Пациентът е без непосредствена опасност за живота към момента. Пресцентърът на МВР съобщи вчера, че според първоначалните данни от разследването, пререкание между група млади мъже е причина за възникналия инцидент.

Марио и Любомир /на 21 и на 30 години/ - криминално проявени за грабеж, кражби на коли  и причиняване на телесна повреда, пострадаха след стрелбата. 

Инцидентът станал над паркинг на магазин за хранителни стоки в квартал “Хладилника”.

Вижте снимки >>>

Двамата са се навъртали край офиса на Алексей Петров, където първоначално е възникнал конфликтът, съобщи БНТ. По думите на охранителите на сградата непознатите мъже първи скочили на бой. Започва преследване, охраната ги подгонва. Те тичат към бул. “Черни връх”, където обаче ги пресрещат други гардове на Петров.

Според охранителите един от мъжете вади първи пистолет и поради тази причина един от тях го прострелва.
С този, който е извадил пръв пистолета, е станал ръкопашен бой, но той е успял да избяга и в момента се издирва от полицията.

Стрелецът е задържан за срок до 24 часа, съгласно Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Софийската градска прокуратура, посочват от пресцентъра на МВР.

Първоначално информацията беше, че са простреляни двама бодигардове на Алексей Петров. По-късно тази информация категорично беше отхвърлена.

Самият Алексей Петров беше забелязан с джипа си в района и това може би е станало причина първите информации да са, че стрелбата има нещо общо с него – факт, който категорично беше отречен.