Софиянка, която отглежда две кучета и десетки котки в апартамента си в столичния жк "Младост", отказва да изведе животните и тормози съседите си с години. Домоуправителят на входа в блок 30 е сигнализирал всички възможни институции през последните 10 години, но до момента нито една от тях не е могла да се справи с проблема, съобщи Нова телевизия.

Имало е и случай, в който е била сигнализирала и Гражданска защита.

"Миризмата е непоносима. Има над 20 котки в дома й. За нея знаем, че свири на китара в подлез и че има майка, която обаче не живее тук. Членува в някаква природозащитна организация и със сигурност получава някакви пари, за да храни толкова животни", разказаха жителите на блока.

Една от съседките допълва, че миризмата се стеле от седмия етаж, където е апартаментът на любителката на кучетата и котките, до нейното жилище, което е на 12-ия етаж.

"Запознати сме с казуса от години. Колегите са отработвали десетки жалби. Дори съдействие от полиция сме имали. Съставени са актове на въпросната дама. Това обаче не води до нищо, тъй като ние имаме правомощия, които са ограничени", обясни Десислава Райкова, началник в отдел "Екология" в Община Младост.

"Трябва да бъде приет закон, който да позволява на съответните институции да отнемат животните в такива случаи. В момента единственото, което можем да направим е да я глобим", каза Сергей Дойчев, главен специалист в отдел "Екология".