54-годишната д-р Велислава Джонева бе нападната на 13 март на хасковската улица "Одрин". Александров й нанесъл жесток побой, като я повалил на земята и откраднал дамската й чанта. В нея имало 130 лева, лични документи, две кредитни и дебитна карта, лекарски слушалки и ключове. След това грабителят избягал, но по-късно бе задържан.

Д-р Джонева пък бе оперирана по спешност в хасковската болница, където бе приета с опасност за живота.

На 5 юни Хасковският окръжен съд осъди на 12 г. и 9 м. затвор 35-годишния рецидивист, но тъй като призна изцяло вината си и делото се гледа по съкратена процедура присъдата му бе намалена с една трета до 8 години и 6 месеца. 

"Признавам за всичко, което съм направил. Виновен съм. Съжалявам“, каза пред магистратите Йордан Александров, който учил само до трети клас и бил безработен.

След произнасянето на пръсъдата той е бил приведен в затвора в Стара Загора, докато процесът бъде разгледан от второинстанционния съд в Пловдив. 

На 18 юни, с разпореждане на Хасковския окръжен съд, мъжът е настанен в МБАЛ-Стара Загора заради влошаване на здравословното му състояние, съобщиха за Дир.бг от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Там на Александров е поставена диагноза "Карцином на десен тестис с метастази в белите дробове". Три дни по-късно - на 21 юни, той починал.

Причината за смъртта е дихателна недостатъчност, допълниха от държавното обвинение.