Нападението е извършено в петък, около 20.30 часа, на хасковската улица "Одрин".

Общопрактикуващият лекар д-р Велислава Джонева е нападната в гръб от мъж с качулка на главата, който й е нанесъл жесток побой. Нападателят я повалил на земята, нанесъл й множество удари по главата и тялото и откраднал дамската й чанта. В нея имало 130 лева, лични документи, две кредитни и дебитна карта, лекарски слушалки и ключове. След това грабителят избягал.

Пострадалата е транспортирана с опасност за живота в хасковската болница, като при прегледа е установена фрактура на ребра вляво, контузия с кръвонасядане на белия дроб, разкъсване на далака с последвал кръвоизлив в коремната кухина.

Д-р Джонева е оперирана по спешност, като далакът й е отстранен. Настанена е в реанимацията.

"Да беше поискал чантата, щях да му я дам, но той започна да ме удря“, разказа пребитата лекарка, цитирана от "Хасково Нет".

В неделя извършителят на жестокия побой е задържан. 34-годишният Йордан Александров е с множество криминални регистрации за кражби, хулигански прояви и повреждане на чуждо имущество. При извършения обиск в дома му в ромската махала на Хасково, полицаите са открили откраднатите вещи.

Образувано е досъдебно производство. Предстои прокуратурата да реши дали ще поиска от съда налагането на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 3 ноември м.г. 82-годишният Боню и 77-годишната Мавруда Добреви от хасковското село Малко Градище бяха нападнати от трима маскирани мъже. Пенсионерите бяха бити жестоко и заплашени, че ще бъдат разфасовани с моторна резачка, за да дадат на крадците спестените си пари.

След като взели мобилния телефон, моторна резачка и 2200 лева на семейството, нападателите избягали. Възрастните хора пък бяха настанени в хасковската болница и оперирани.

След множество разпити и експертизи на откритите веществени доказателства, хасковската полиция задържа трима мъже от ромската махала на Свиленград. Това са 24-годишният Стойчо Огнянов, 44-годишният Иван Георгиев и 30-годишният Васил Атанасов. И тримата са криминално проявени и осъждани за множество кражби, грабежи и хулигански прояви.