Двама от арестуваните носели ножове и боксове. При проверка на лек автомобил "Волво" и петимата мъже в него, са намерени палки, ножове и спрейове. Седмината са отведени в различни районни полицейски управления за последващи действия, уточниха от МВР.

Вижте снимки>>>

Жандармерия и полиция бяха струпани около НДК за провеждането на Луков марш. В района на НДК дори имаше водно оръдие.

Столична община забрани шествието да е факелно, поради което участващите в марша поднесоха цветя пред къщата на генерал Христо Луков, намираща се на улица "Тракия" в близост до булевард "Дондуков".

В последния момент преди началото на шествието под колоните на НДК Красимир Димитров, шеф на дирекция "Сигурност", предупреди събралите се, че полицията ще ги съпроводи до къщата, при условие, че по пътя те не запалят факлите. Двете страни се договориха всичко да протече мирно, съобщи "24 часа".

В шествието участваха над 500 души.

Пред цялото време над множеството летяха запалени фенери от Моста на влюбените.

В 18 часа пред Френската гимназия изгоря кола.

"Това няма нищо общо с Луков марш", обявиха от полицията. На сборния пункт бе и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Факли бяха запалени едва след паметника на Васил Левски.

В София днес се проведе протест срещу провеждането на Луков марш. По обяд десетки младежи шестваха в центъра на столицата, в знак на несъгласие с 12-то поредно шествие в памет на генерал Христо Луков.

Повечето от партиите в България се обявиха против провеждането на Луков марш. Общинските съветници на София излязоха и с декларация против Луков марш. Така всъщност провеждането на шествието не бе съгласувано, потвърди преди дни и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Русия и САЩ също се обявиха против провеждането на шествието.

Основен организатор на Луков марш е Българският национален съюз. Маршът носи името на генерал Христо Луков – министър на войната на Царство България от 1935 до 1938 г.

Известен е с пристрастията си към Третия райх и политика, близка до тази на Хитлер.

Луков е убит на 13 февруари 1943 година. 

Мнозина смятат шествието за неонацистка проява.

Вижте резултатите от анкета на Дир.бг за Луков марш