Акцията е проведена тази сутрин от ГДБОП и БОП–Велико Търново под ръководството на Софийска градска прокуратура и зам.-градския прокурор Роман Василев.

Петков е арестуван в автомобил пред блок в кв. „Картала”, докато получавал парите от обвиняем за кражба, съобщи "Фокус". Първоначалната договорка между двамата била за 25 000 лева.
Срещу тях съдията трябвало да реши делото „правилно” в полза на обвиняемия. „Клиентът” се явил на срещата само с 6000 лева, като се оправдал, че толкова успял да събере.

Сигналът е получен в началото на седмицата в ГДБОП, каза Роман Василев.
Оттам е препратен към Софийска градска прокуратура, след което е създаден специален екип от прокурори, антимафиоти от София и Велико Търново.

Предстои на Петков да бъде повдигнато обвинение.

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет ще се самосезира по случая със Славчо Петков, каза Цони Цонев, председател на комисията. По думите му съветът е "поел курс на непримиримост към всякакви форми на корупция на магистрати".

Според справка от деловодството на Окръжния съд, 51-годишният Петков работи в наказателната колегия на съда, където е постъпил през 1998 г. Преди това е бил следовател във Военния съд в Плевен.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов призова по БНТ гражданите да споделят информация, свързана с подкупността както на полицаи, така и на прокурори, съдии, следователи, защото "това е формата и начинът да се преборим с корупцията и да започне очистване на системите - както правоохранителната, така и съдебната".

При друга спецакция в Арбанаси бе арестуван бизнесменът Георги Вълев, съпричастен към убийствата на Румен Рачев и адвоката Петър Лупов.

Вижте видео от акцията, предоставенот от пресцентъра на МВР